-->

News RSS

Hai gais, Hari ini admin nak cerita pula beberapa tip atau panduan untuk pilih jam macam mana yang sesuai dengan diri kita. Ada orang dia main beli je jam tangan dan pakai. Ada kalanya bila pakai, orang nampak tak sesuai atau kita sendiri rasa pelik. Kita nak pakai jam mestilah nampak sesuai. Kita pun rasa selesa dan yakin dengan penampilan diri. 1. Pilih jam yang mempunyai diameter yang sesuai dengan ukuran pergelangan tangan. Kalau tangan kita kecil, kita pilih jam yang diameternya (ukur lilit) tidak besar. Orang kata biar nampak ngam jam itu dengan tangan kita. Tapi kalau memang kita...

Read more

Hai gais, selamat bertemu lagi. Tak sedar, rupa-rupanya kita dah masuk hujung bulan Ogos. Kita berada dalam bulan Kemerdekaan negara tau, jangan lupa tu. Sebagai rakyat, ingat sejarah negara pun penting juga. Tanpa negara dan sejarah, siapalah kita kan? Apa pun, sama-sama kita doakan negara kita terus aman dan majulah ya – jangan gaduh-gaduh, haha. Cakap pasal sejarah, kali ni admin nak cerita sikit pasal sejarah jam Casio G-Shock. Sebelum tu kan, dikatakan jam tangan digital ni telah mula dicipta sejak tahun 1920 tau. Masa tu Casio belum ada lagi. Secara ringkasnya, syarikat Casio ni ditubuhkan pada tahun 1946 di...

Read more

Ada orang kata, pakai jam buat apa kalau tak tepati masa. Aduh, deep betul. Jam sudah lawa, original lagi, tapi selalu kena kecam pasal lambat lah, tak tepati masa lah. Boss pun tak suka, kawan pun boleh lari macam ni. Kalau nak dapat projek bisnes, pun boleh rugi pasal prospek lari. Haha. Jadi, macam mana nak jadi orang yang tepati masa. Paling best, bergaya dengan jam original dan custom, dan disukai orang kerana kita pandai tepati masa. Cikgu saya pernah ajar begini. Caranya, kena set masa tu lebih awal daripada yang dijanjikan. Contohnya kalau kita ada dating dengan awek nak...

Read more

g-shock malaysia, hadiah birthday, hadiah istimewa, jam custom design, liverpool -

Selamat sejahtera gais, Harap anda semua terus jaga SOP dan sentiasa jaga diri. Setiap hari banyak berita tentang rakan, ahli keluarga dan orang terkenal yang meninggal dunia kerana Covid-19. Apapun, jangan sampai kita asyik sedih saja. Nikmat hidup ini kita perlu hargai. Ceria-ceria selalu dengan family, tunjukkan kasih sayang pada mak, ayah, adik beradik dan jangan lupa, pasangan kita. Salah satu cara untuk hargai pasangan atau orang yang kita sayang, kita boleh beri hadiah pada mereka. Hadiah hari jadi ke, hadiah kejayaan ke, hadiah anniversary ke, pertunangan ke atau saja-saja nak bagi hadiah. Eh, kenapa nak saja-saja beri hadiah? Tidak...

Read more

casio malaysia, g-shock malaysia, g-shock original, ganbatte malaysia, jam custom design, Lee Zii Jia, manchester city, Olimpik -

Sekarang masih lagi hot tentang sukan Olimpik. Untuk team negara kita, masih ada peluang untuk dapat pingat. Tahniah diucapkan pada atlit yang dah cuba sedaya upaya. Kita kena support, jangan kecam. Bukan senang bertanding kat olimpik tu. . . Cakap pasal sukan dan jam tangan, mestilah ada kaitan. Kami di Belispree sentiasa support peminat sukan. U all boleh tunjukkan sokongan pada team yang diminati pada jam. Macam mana tu? Ya, kami ada servis Custom G-Shock. Kita boleh design jam dengan warna dan imej Harimau Malaya, atau Manchester City, atau Barcelona FC. Apa jenis design yang u minat, artis ke, brand...

Read more